Startpagina Archief

Slachthuis van Ath blijft bestaan

Het slachthuis van Ath kan blijven bestaan. Het voortbestaan is te danken aan WapiMeat, een nieuwe coöperatie van 15 boeren en enkele slagers en veehandelaren. De coöperatie zal tegen het einde van het jaar officieel de leiding overnemen. Een soepele overgang zorgt ervoor dat klanten van deze lokale service kunnen blijven genieten.

Het slachthuis, beheerd door de stad Ath, zal binnenkort worden overgedragen aan de nieuwe coöperatie WapiMeat, waarbij Wapi de afkorting is van Wallonie Picarde. Op de locatie blijven 3 slachtlijnen operationeel: runderen, schapen en varkens, hoewel er ook geiten en paarden kunnen worden geslacht.

Door de locatie op een twintigtal km van Ronse is dit slachthuis ook bekend bij Vlaamse veehouders. Het slachthuis is biologisch gecertificeerd en er kunnen specifieke rassen worden verwerkt, evenals dieren met specifieke eisen, zoals...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement

Actueel

Aardappeldag Viaverda zorgt voor kennisoverdracht

Aardappelen Op 14 augustus organiseerden het Agentschap Landbouw en Zeevisserij en het proefcentrum Viaverda de Aardappel- en Uiendag. Meer dan 600 telers en stakeholders zakten daarvoor af naar de proefvelden van Viaverda in Kruisem. In dit artikel gaan we in op de aandachtspunten die rond de aardappelteelt werden belicht.
Voir plus d'articles
Meest gelezen