Wat heb je nodig?
500 g kippenblokjes
300 g krielaardappelen
1 ajuin
2 teentjes knoflook
2 gele paprika's
25 g bladpeterselie
1 el currypoeder
1 rode ui
olijfolie
peper
zout
Voor de saus:
60 g boter
60 g bloem
400 ml melk
100 ml volle room
0,50 tl nootmuskaat
Hoe ga je te werk?
Halveer de krieltjes en kook ze beetgaar in gezouten water.
Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes of reepjes.
Bak de ui samen met de geperste look en paprika in olijfolie glazig.
Voeg de blokjes kip toe en kruid met het currypoeder, peper en zout. Bak de kip op middelhoog vuur gaar. Schep er de gare krieltjes onder en zet het vuur uit.
Maak in een andere pan de saus.
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roerbak enkele minuten.
Giet er de melk in delen bij en klop steeds goed door, om klonter te vermijden. Laat 5 minuten op een zacht vuur sudderen. Roer er de room onder en zet het vuur uit.
Giet de saus bij de kip en spatel alles voorzichtig onder elkaar. Snijd de rode ui in fijne ringen.
Schep het gerecht in borden en werk af met de rode ui en de peterselie. Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be.





