Konijnenbouten met kersen- en pruimensausje en knapperige sla
Konijn is een magere vleessoort met veel omega 3-vetzuren en ijzer en wordt slechts matig verbruikt bij ons. Nochtans is konijn erg veelzijdig in toepassingen: van klassiek tot modern, van oer-Vlaams tot exotisch, van basiskeuken tot complexe gerechten, van alledaags tot feestelijk. Wil je graag konijnenbouten klaarmaken die net wat anders zijn, probeer dan zeker dit recept eens! Voor 4 personen heb je 90 minuten nodig om het te bereiden.

Ingrediënten
4 konijnenbouten
1 el cayennepeper
peper en zout
50 g bloem
20 g boter
1ui, in plakjes gesneden
1 kl verse tijm + extra takje
2 blaadjes laurier
kroketjes
Voor het kersensausje:
400 g kersen (uit bokaal, gehalveerd, ontpit)
4 pruimen (gedroogd)
3 el suiker
250 ml kriekenbier
2 el rode wijnazijn
Voor de salade:
1/2 bussel bladpeterselie
300 g mengeling van sla, scheuten, kruiden
4 el olijfolie
sap van 1/2 citroen
Recept
Snijd de pruimen in maantjes. Warm de pruimen en kersen zachtjes op in een steelpannetje met suiker en tijm. Voeg het kriekenbier en de azijn toe. Laat het geheel verder 15 minuten inkoken.
Bestrooi de bouten met cayennepeper en zout en haal ze door de bloem. Bak de stukken konijn in een ruime kookpot met warme boter. Kleur het konijn rondom mooi bruin. Voeg de plakjes ui erbij en laat die ook lichtjes mee kleuren. Voeg de tijm en 2 blaadjes laurier toe.
Giet het pruimen- en kersenmengsel bij het konijn, plaats het deksel op de pot en laat het geheel nog een uurtje op een laag vuurtje verder stoven.
Bak de kroketjes.
Meng de verschillende soorten sla, kruiden en scheuten.
Maak een vinaigrette met olijfolie en citroensap. Kruid met peper en zout. Lepel dit over de salade en meng kort.
Serveer het konijn met de kroketjes en de gemengde sla.