Startpagina Actueel

Zeven nieuwe rassen wintertarwe op Belgische rassenlijst

Op de Belgische rassenlijst zijn 7 nieuwe rassen van wintertarwe opgenomen. Het gaat om Socade CS, Broadway, WPB Monfort, SU Fiete, LG Mondial, LG Tapestry en KWS Sverre. Dat maakt het Departement Landbouw & Visserij bekend.

Leestijd : 1 min

De officiële proeven werden uitgevoerd door de afdelingen voor Rassenonderzoek van cultuurgewassen (ILVO- Plant –Teelt en Omgeving – Merelbeke en CRA-W Département Production et filières - Gembloux). Deze officiële proeven zijn uitgevoerd in opdracht van de Technisch Interregionale Werkgroep voor de samenstelling van de nationale rassenlijst voor Landbouwgewassen. De proeven werden aangelegd in 9 centra gesitueerd in de volgende landbouwstreken: Condroz(2), Leemstreek (3), Zand-leemstreek (2) en Polders (2).

LV-Departement Landbouw & Visserij

Lees ook in Actueel

Boerenlandschap Pajottenland geen kandidaat landschapspark meer

Actueel Boerenlandschap Pajottenland was kandidaat om in 2024 één van de 3 Vlaamse Landschapsparken te worden. De partners werkten sinds de zomer van 2022 aan een ambitieus masterplan, waarmee eind mei gekandideerd moest worden voor de finale selectie. De voorbije weken gaven verschillende Pajotse gemeenten echter aan de kandidatuur niet langer te willen ondersteunen. De provincie Vlaams-Brabant beslist daarom de kandidatuur niet in te dienen, bij gebrek aan lokaal draagvlak.
Meer artikelen bekijken