Startpagina Aardappelen

Hoe kiemremming op basis van ethyleen toepassen?

De toepassing van ethyleen als kiemremmer bij de aardappelbewaring groeit. De methode is geurloos en wordt momenteel toegepast in 40 landen op in totaal meer dan 2 miljoen ton aardappelen. Fernando Rubio Lòpez, ethyleenexpert en technisch manager bij Restrain, geeft enige duiding bij het product.

Restrain werkt met een generator die vloeibare ethanol omzet in ethyleengas. De van software voorziene generator verdeelt continu een lage concentratie ethyleen gelijkmatig door de aardappelopslagschuur. Na 3 dagen blootstelling aan ethyleen wordt het kiemproces van de aardappelen in de schuur geblokkeerd. Een meegeleverde sensor meet de ethyleenconcentratie in de opslag. De slimme generator past de gasproductie automatisch aan op de gemeten waardes. De gebruikte concentratie ethyleen is laag. Dat maakt volgens de fabrikant dat de methode...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Aardappelen

Hoe presteerden de chipsrassen in 2023?

Aardappelen Vorig jaar was een opmerkelijk teeltjaar voor aardappelen. Toch slaagde het Landbouwcentrum Aardappelen (LCA) er opnieuw in om de prestaties van chipsrassen in Vlaanderen op te volgen. Binnen deze rassenproeven wordt de variëteit VR808 als referentie beschouwd.
Meer artikelen bekijken