Maarten Moermans is nieuwe ondervoorzitter Groene Kring

Maarten wil samen met zijn broer het ouderlijk melkveebedrijf overnemen.
Maarten wil samen met zijn broer het ouderlijk melkveebedrijf overnemen. - Foto: Groene Kring-Mettes

Maarten Moermans studeerde agro- en biotechnologie in Geel en startte daarna als verkoper in de landbouw. Ook werkt hij deeltijds als zelfstandig helper op het landbouwbedrijf van zijn ouders. Dat bedrijf zou hij in de toekomst graag overnemen samen met zijn broer.

Maarten was sinds 2019 provinciaal voorzitter voor Groene Kring Limburg. Hij leerde Groene Kring kennen via zijn thuisgewest Maaskant en tijdens zijn studies kwam hij terecht bij Groene Kring Agro. Daar was hij een jaar voorzitter. Op een dag werd Maarten gevraagd om Sander Palmans op te volgen als provinciaal voorzitter voor Limburg, en dat heeft hij dan ook gedaan.

Nu kwam de vacature voor ondervoorzitter vrij en greep hij opnieuw zijn kans. Hij is vereerd dat hij het vertrouwen krijgt om in de voetsporen van Sam Magnus te treden. Hij zal zijn best doen om bakens te verzetten voor de Vlaamse jonge boeren. Zowel op vlak van opleidingen, beweging en belangen.

Maarten is nu hoogste vrijwilliger en neemt een plaats in in het Nationaal Bestuur van Groene Kring en in het Hoofdbestuur van Boerenbond.

Sanne Nuyts

Meest recent

Meest recent