Startpagina Pluimvee

Variant van vogelgriepvirus overgesprongen op mensen in Rusland

Een variant van het vogelgriepvirus heeft in Rusland voor het eerst ook mensen besmet. Rusland bracht eind vorige week de Wereldgezondheidsorgasanitie (WHO) op de hoogte van de ‘belangrijke ontdekking’.

Het H5N8-virus werd vastgesteld bij 7 mensen in een pluimveeverwerkend bedrijf in het zuiden van Rusland, waar in december vorig jaar al dieren werden getroffen door een uitbraak. “Er werden snel maatregelen genomen om de situatie onder controle te krijgen”, verklaarde Anna Popova, het hoofd van de Russische gezondheidsagentschap Rospotrebnadzor. “Deze variant van het virus verspreidt zich momenteel nog niet van mens op mens. Het is afwachten hoe snel mutaties ervoor zorgen dat dat wel gebeurt.”...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

PAS-reeks (14): Hoe ammoniakemissie reduceren op pluimveebedrijven?

Milieu Op 22 februari 2024 werd het stikstofdecreet gepubliceerd in Het Belgisch Staatsblad. Voor elk pluimveebedrijf werden reductiedoelstellingen vooropgesteld. Het stikstofdecreet bepaalt dat de doelstellingen kunnen gerealiseerd worden door het verminderen van het aantal dieren, door een ammoniakemissiereducerende maatregel of door een combinatie van beide.
Meer artikelen bekijken