Startpagina Edito

Edito: Natuurlijk leren boeren (liefst) van boeren

Demonstraties voor en met landbouwers worden al decennialang met succes toegepast in de sector, zowel door overheidsinstanties als door onderzoeksinstellingen en bedrijven. Een studie bevestigt gelukkig dat dit een uitstekende manier van kennisopbouw is. Resultaten of technieken met je eigen ogen aanschouwen - liefst bij of door een collega – of zelf ondervinden, werkt nog steeds best.

Kennisoverdracht in groep bestaat in vele vormen: cursussen, studiedagen en -avonden, debatten, demo’s en sinds dit jaar ook webinars... Zowat alle instanties, organisaties en bedrijven binnen de ruime land- en tuinbouwsector maken er ruim gebruik van.

Iedereen ervaarde al wel eens dat zo’n kennismoment staat of valt met de aanpak ervan. Saaie, zelfs slaapverwekkende, monologen zijn zonde van de tijd. Kennisoverdracht met interactie met de spreker(s) en andere deelnemers, draagt veel meer bij....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken