Uienringen met spicy dipsaus
Gefrituurde uienringen, dat is het favoriete aperitiefhapje van heel wat Belgen. Met dit recept maak je ze makkelijk zelf en serveer je ze met een pittige dipsaus. Je hebt een halfuurtje nodig om het aan 4 personen te kunnen voorschotelen.

Wat heb je nodig?
Voor de uienringen:
3 dl karnemelk
½ kl bakpoeder
150 g bloem
4 uien
100 g appelkappertjes
Voor de saus:
60 g zure room
30 g mayonaise
5 g platte peterselie
5 g koriander
50 g pickles
20 g geraspte Parmezaan
1 el ketchup
1 kl sriracha
peper en zout
Hoe ga je te werk?
Verwarm de friteuse voor op 180°C.
Start met het maken van het sausje.
Snipper de peterselie en koriander heel fijn en meng samen met de zure room, mayonaise, pickles, Parmezaanse kaas en ketchup. Breng op smaak met peper, zout en sriracha.
Pel de uien. Snijd de uien in niet al te dunne ringen.
Neem een kom en meng de karnemelk, bakpoeder, zout, peper en 75 g bloem. Meng zorgvuldig.
Doe de resterende bloem en uienringen in een andere kom. Schud een beetje op, zodat de uienringen volledig bedekt zijn met de bloem.
Wentel de bebloemde uienringen vervolgens in het deeg en bak ze dan in het hete frituurvet. Bak goudbruin, haal ze uit het vet en laat uitlekken op een keukenpapier.
Serveer met appelkappers en de dipsaus.
Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be