Startpagina Onderwijs

Aandacht voor bio en innovatie

De Green Deal is het plan van de Europese commissie om Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken. Ook voor de landbouw wordt hierin een prominente rol weggelegd. In de commissie Landbouw vroeg Alexander Claeys, voorzitter van BioForum, eerder aandacht voor bio en de generatie leerlingen die nu op de schoolbanken zit. Met een hoger aanbod van biolandbouw in de lespakketten van het landbouwonderwijs wordt het halen van die doelstelling (25% bioproductie) haalbaar.

Volgens Ben Weyts, Vlaams minister van Onderwijs, zijn de meeste studierichtingen arbeidsmarktgericht. “Het landbouwonderwijs bestaat dus uit heel wat verschillende studierichtingen met verschillende einddoelen. We kunnen stellen dat bijvoorbeeld aspecten van biologische landbouw in min of meerdere mate, vaak afhankelijk per school, aan bod komen in de concrete lespraktijk.”

Daarnaast is innovatie ook een belangrijk thema voor minister Ben Weyts.

“Ook de landbouwsector is betrokken partij bij de opmaak van de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Onderwijs

Recordgroei bevestigt juiste aanpak en aanbod van PCLT Roeselare

Onderwijs De voorbije jaren waaide er een nieuwe wind door het PCLT te Roeselare. In 2023 werden meer dan 15.000 uren praktijkcursus gevolgd. Dit komt neer op zo’n 150.000 opleidingsuren. Dit betekent een groei met 22,4% op één jaar tijd. Het is de grootste groei sinds het ontstaan van het praktijkcentrum.
Meer artikelen bekijken