Startpagina Economie

Anuna De Wever teleurgesteld na overleg met Frans Timmermans over Europees landbouwbeleid

De vier jonge klimaatactivisten Greta Thunberg, Luisa Neubauer, Adélaïde Charlier en Anuna De Wever zijn teleurgesteld na het digitaal overleg dat ze dinsdagavond hadden met Eurocommissaris Frans Timmermans, bevoegd voor klimaatbeleid. De intrekking van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) is volgens De Wever en co de enige juiste beslissing, maar Timmermans wil de onderhandelingen nog een kans geven.

Het overleg tussen de klimaatactivistes en Timmermans stond in het teken van de actie#WithdrawTheCap. Dinsdagavond na het overleg tweette Timmermans dat de "Europese Commissie toegewijd blijft om ervoor te zorgen dat het GLB de doelstellingen van de Europese Green Deal zal vervullen. Het is niet makkelijk, maar wel mogelijk."

Een teleurstellend standpunt, vindt Anuna De Wever. In een eerder onderhoud had Timmermans volgens de klimaatactivistes laten verstaan dat hij het voorstel zou intrekken indien de onderhandelingen niet goed zouden verlopen....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Economie

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken