Startpagina Edito

Edito: Fragiele bloesempracht passend beschermen

Maartse buien en aprilse grillen: ze zijn er weer. De laatste week van maart kregen we ongezien warme temperaturen, begin april werd opnieuw getekend door koude met sneeuw en vorst. Voor de fruittelers breken er weer spannende weken aan. In de bloesemperiode zijn de talrijke boomgaarden in Vlaanderen dan wel op hun mooist, maar tevens op hun kwetsbaarst.

Alhoewel er in de winterperiode ook heel wat bedrijvigheid is op een fruitteeltbedrijf – denk maar aan de jaarlijkse snoei of aanplant van nieuwe plantages – is april het eigenlijke startschot voor de fruitstreek. Het is eigenlijk vooral het startschot van het toeristische seizoen, want samen met het ontluiken van de bloesems duiken ook menig wandelaar, fietser en scooterrijder op. Zeker nu door de coronamaatregelen het toerisme in eigen land hoogtij viert, worden de diverse fruitregio’s fel bezocht; zéker bij mooi weer. Voor het tweede...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken