Startpagina Onderwijs

Syntra-opleidingen: Nick traint ruiters en paarden overal ter wereld

Nog voor hij kon stappen, zat Nick Verlies al op de rug van een paard. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij na het secundair onderwijs in die richting verder wou. Hij ging aan de slag als trainer en coach in verschillende maneges, waar hij de kneepjes van het vak leerde.

Leestijd : 2 min

Nick: “Ik wou mijn kennis verder professionaliseren en koos bij Syntra Midden-Vlaanderen voor een voltijdse dagopleiding zelfstandig instructeur paardrijden. Deze tweejarige opleiding is erg ruim. Er komt heel wat theorie aan te pas, onder andere anatomie, sportfysiologie, psychologie van het paard, coaching, bewegings- en trainingsleer. Je krijgt een volledig beeld over ‘het paard zijn’, over hoe de dieren denken en hoe je ze op een verantwoorde manier traint. Daarnaast is er veel praktijk rijvaardigheid en uiteraard wordt er ook veel aandacht besteed aan de didactiek. Hierin spelen de docenten een grote rol, van wie ik heel veel geleerd heb. Het zijn stuk voor stuk mensen uit de praktijk met veel kennis en ervaring.”

Eigen paardenfokkerij en lesgever

Nick heeft nu zijn eigen paardenfokkerij en coacht en traint ruiters en paarden overal ter wereld, van Europa en Azië tot Amerika. Daarnaast geeft hij ook les bij Syntra Midden-Vlaanderen, campus Sint-Niklaas. De cirkel lijkt rond, al is Nick van plan om te blijven groeien. “Ik wil mijn paarden en coaching naar het hoogste niveau brengen. Dat vraagt veel tijd en ervaring, maar ik ben alvast op de goede weg.”

Surf voor meer info over deze professionele hippische opleidingen naar www.syntra-mvl.be/paarden.

Lees ook in Onderwijs

Meer artikelen bekijken