Startpagina Actueel

Landbouwfonds VLIF steunde vorig jaar vooral duurzame investeringen

80 % Tachtig procent van de steun die het Vlaams Landbouwinvesteringsfonds (VLIF) vorig jaar uitkeerde, ging naar investeringen die bijdragen aan de verduurzaming van de productie. Op nummer 1 staan energiebesparende investeringen, zo blijkt uit het jaarverslag van het VLIF. "Het gaat onder meer over energiebesparing, automatisering en een verlaging van de emissie-uitstoot", zegt Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits.

Onze land- en tuinbouwers zijn vorig jaar blijven investeren, luidt het in een persbericht van minister Crevits (CD&V). Er werden 17.051 investeringen ingediend, goed voor een totaal investeringsbudget van 701 miljoen euro. Van juli tot eind september was er een terugval in het aantal aanvragen, maar dat werd gecompenseerd door een toenemend aantal dossiers tegen het einde van het jaar. In totaal werden 15.733 investeringen geselecteerd voor ondersteuning. 5.000 investeringsprojecten werden vorig jaar effectief uitgevoerd, daarvoor was...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken