Startpagina Edito

Het valt wel mee, ondanks...

Vorige week presenteerde Fedagrim zijn economisch rapport over 2020. Het was een jaartje dat velen zich zullen herinneren als het jaar waarin de coronacrisis losbarstte. Het valt ondertussen wel mee met het economisch resultaat van de Fedagrimleden, is de voornaamste conclusie nu. Nochtans had men daar een jaar geleden grote zorgen over.

Je hoort het dikwijls: de soep wordt nooit zo warm gegeten als ze wordt opgediend. Ook nu geldt de slogan weer. 2020 was zo slecht niet voor de Fedagrimleden als vorig jaar gedacht tijdens de jaarlijkse presentatie van het economisch rapport.

Wat leert ons dit nu? Dat we niet aan doemdenken mogen doen? Dat we moeten blijven werken? Of nog iets anders? Bijvoorbeeld dat we zelf initiatief moeten nemen om uit de miserie te geraken. Op iemand anders rekenen, kan wel eens de verkeerde houding zijn....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken