Startpagina Varkens

Vleeskwaliteit sturen via ras(keuze) en geslacht

“De raskeuze en stressgevoeligheid van de eindbeerlijn bepalen niet alleen in grote mate de technologische en eetkwaliteit van varkensvlees, maar ook het economische plaatje”, stelde Eline Kowalski bij de recente voorstelling van haar doctoraatstudie.

Sinds decennia wordt de Vlaamse vleesvarkensproductie gekenmerkt door een efficiënte productie met een hoge karkaskwaliteit en goede dierprestaties. Vleeskwaliteit werd meestal niet in de fokprogramma's opgenomen. De afgelopen jaren werd echter een afname van de eetkwaliteit (sappigheid en malsheid) en de technologische verwerkingskwaliteit (kookrendement) waargenomen.

Betere vleeskwaliteit

De Europese intentie om te...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Dubbele verjaardagsviering belicht meerwaarde van de ILVO-onderzoeksstallen

Varkens De melkveestal en de Varkenscampus van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) werden respectievelijk in oktober 2014 en april 2015 ingehuldigd. Hoog tijd dus om de realisaties in beide onderzoeksstallen in de kijker te zetten. Deze stallen zijn immers zowel belangrijk voor het praktijkonderzoek als voor onderwijsdoeleinden.
Meer artikelen bekijken