Startpagina Voor ons gezin

Organiseer thuis een ‘Dag van de Aardbei’

Streekproducten Vlaams-Brabant vzw en de provincie Vlaams-Brabant brengen de nieuwe Aardbei Beleving Box op de markt. Negen recepten laten liefhebbers van deze rode vrucht thuis aan de slag gaan.

Leestijd : 1 min

Door de coronamaatregelen kan de jaarlijkse Dag van de Aardbei niet plaatsvinden.

“Maar geen nood”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor landbouw en streekproducten. “Voor de liefhebbers van aardbeien hebben we een alternatief: de nieuwe Aardbei Beleving Box van Straffe Streek. In de box vindt men geen aardbeien maar wel negen recepten en tien streekproducten om met deze rode vruchten aan de slag te gaan”.

In de belevingsbrochure staan onder meer recepten voor een dessert, confituur, een taart en 3 cocktails en een mocktail.

In de box zitten ook 2 duurzame en herbruikbare bamboe-rietjes en een frozen popsicle, een ijsvorm voor de diepvriezer in de vorm van een aardbei.

Meer info: www.straffestreekbox.be/aardbeibeleving

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken