Startpagina Voor ons gezin

Konijn met paprika's

Hoofdgerecht voor vier personen. Geen barbecueweer, en kon je toch al geen worstjes (met zwarte korstjes) meer zien? Tover eens een zomers konijn uit je pot! De lichte, zuiderse toets en de vrolijke kleurtjes halen in no time de zon weer in huis, terwijl de gewassen buiten van een beetje regen mogen genieten. Smakelijk!

Leestijd : 1 min

Wat heb je nodig?

4 konijnenbouten

olijfolie

1/2 l groentebouillon (van 1/2 blokje)

water

1 ui, in stukken gesneden

1 wortel, in stukken gesneden

1 stengel bleekselder, in stukken gesneden

1 takje tijm

1 bl laurier

1 teentje knoflook, fijngesnipperd

1/2 rode, 1/2 gele en 1/2 oranje paprika, zonder vel en pitjes, in repen gesneden

3 tomaten, zonder vel en pitjes, in stukken gesneden

1 el tomatenpuree

basilicumblaadjes

versgemalen peper en zout

Hoe ga je te werk?

Kleur de bouten aan in een scheutje olijfolie. Dep even af en leg in een stoofpot. Giet er de bouillon bij en voeg water toe tot alles onder staat. Voeg wortel, ui, bleekselder, tijm, laurier en knoflook toe. Laat op een zacht vuurtje ca. 1 uur stoven. Voeg indien nodig regelmatig water toe.

Stoom de paprika's beetgaar. Doe na een 1/2 uur de tomaten, tomatenpuree en paprika bij het konijn, roer even om en laat nog 1/2 uur zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper van de molen. Werk af met basilicum.

Serveer met volle rijst, volkorenpasta of couscous.

Vind meer heerlijke seizoensrecepten en demonstratievideo’s op www.lekkervanbijons.be .

Invalid Scald ID.

Lees ook in Voor ons gezin

Aardappeltaart met broccoli

Voor ons gezin Met dit gerecht verpak je de klassieke vlees-groente- aardappelmaaltijd in een lekkere taart: aardappelschijfjes, broccoli en kipfilet afgewerkt met geraspte kaas en een fris slaatje erbij. Het ziet er niet alleen net iets beter uit, de smaak is ook geweldig. Na 70 minuten is deze taart klaar voor 4 personen.
Meer artikelen bekijken