Startpagina Akkerbouw

Geen Belgapomnotering voor Bintje

Belgapom deed op vrijdag 21 mei geen notering voor de variëteit Bintje, daar er geen waarnemingen zijn door een gebrek aan transacties. Er is wel een Belgapomnotering voor Fontane en Challenger.

Leestijd : 1 min

De Belgapomnotering voor Fontane bedraagt 100 euro/ton (zonder btw) of 106,00 euro/ton (met btw). De marktstemming is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag, evenwicht. Ook voor Challenger bedraagt de notering 100,00 euro/ton (zonder btw) of 106,00 euro/ton (met btw). Hier geldt een rustige marktstemming, met een aanbod dat groter is of gelijk is aan de vraag.

De Belgapomprijs voor Bintje, Fontane en Challenger is de meest gehanteerde prijs, waargenomen op de vorige werkdag voor deze variëteiten en dit voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie. Ten einde de representativiteit van de commissie nog uit te breiden werd op 1 januari 2021 de Belgapom Prijzencommissie uitgebreid met 2 extra leden, zodat nu 5 leden uit de aardappelhandel en 5 leden uit de aardappelverwerkende industrie instaan voor de wekelijkse Belgapomnotering.

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken