Startpagina Edito

Edito: Trots op de melk van hier!

Na meer dan een jaar coranapandemie zijn desinfecteren en hygiënischer werken alom bekend. In de veehouderij is men hier al veel langer mee vertrouwd… zonder gepaste hygiëne immers geen gezonde dieren, geen gunstige productieresultaten én… ook geen melk van topkwaliteit.

Corona of geen corona, de melkproductie kan je niet zomaar stilleggen. Volgens het recente jaarverslag van het Melkcontrolecentrum Vlaanderen (MCC) produceerde de Vlaamse melkveestapel in 2020 niet minder dan 2,92 miljard l melk. Dit is een productiestijging met 4,29% tegenover 2019. Het aantal Vlaamse melkveehouders dook vorig jaar nochtans voor het eerst onder de kaap van 4.000. In 2020 waren er nog 3.994 actieve melkveehouders. Het jaar voordien bedroeg dit aantal nog 4.107.

In 2020 werd volgens...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken