Startpagina Voor ons gezin

Oost- en West-Vlaamse land- en tuinbouwers verwennen papa’s op Vaderdag

In het vaderdagweekend (12 en 13 juni 2021) verwelkomen 8 Oost-Vlaamse en 9 West-Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven papa’s en hun gezin in openlucht op de boerderij of de serre. Dat doen ze binnen het nieuwe initiatief: ‘Verras papa, beestig en geestig’. Met een (afhaal)ontbijt, een bubbelpicknick in de weide, een heuse speurwandeling, een beestige fotoshoot of een partijtje boerengolf maken ze van vaderdag een onvergetelijk én coronaveilig familiemoment.

Leestijd : 1 min

"Het initiatief ‘Verras papa, beestig en geestig’ is een opvolger voor het vaderdagontbijt met hoeve- en streekproducten dat Provincie Oost-Vlaanderen en Inagro meer dan 10 jaar organiseerden op land- en tuinbouwbedrijven", zegt gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Landbouw en Platteland. "Een ontbijt aanbieden vraagt een serieuze inspanning en is moeilijk coronaveilig te organiseren. Het coronavirus daagde ons uit om creatief te denken. Meer zelfs. Het bood ons de kans om het concept te vernieuwen."

Het aanbod is uitgebreid en rijk. Zeventien land- en tuinbouwers uit Oost- en West-Vlaanderen zetten op zaterdag 12 en/of zondag 13juni 2021 hun deuren open. Papa’s en hun gezin kunnen rekenen op uiteenlopende belevenissen op en rond de boerderij of de serre. Denk bijvoorbeeld aan een picknick, afternoon tea, een speurwandeling of een fotoshoot in een landelijk kader. Zo wordt Vaderdag leuk, lekker, lokaal en leerrijk.

Alle praktische info over ‘Verras papa, beestig en geestig’ is te vinden op www.oost-vlaanderen.be/vaderdag en www.inagro.be/vaderdag. Een activiteit boeken kan rechtstreeks bij de boerderijen.

Lees ook in Voor ons gezin

‘Wolf’, het relaas van een eeuwenoude haat-liefdeverhouding

Voor ons gezin Nu wolven zich weer in onze verkavelde uithoek wagen, keren ook angstbeelden terug. Hou uw kinderen binnen! Bescherm uw lammeren! Trekken hysterische haters nodeloos aan de alarmbel of zijn het de natuurromantici die zich in de luren laten leggen door deze ‘killer in schaapskleren’? In het boek ‘Wolf’ leren we meer.
Meer artikelen bekijken