Startpagina Edito

Edito: Vleesveehouders scoren ook inzake duurzame productie

Vleesproductie ligt vandaag snel onder vuur. Ook inzake duurzame productie staan de betreffende sectoren meestal niet bovenaan het lijstje. Nochtans gebeuren er heel wat inspanningen. De eerste duurzaamheidsmonitor van Belbeef bevestigt dit.

Duurzaamheid is een veelomvattende term, zeker in de veehouderij. Het gaat niet alleen over beschermen van het milieu en de natuur, gebruik maken van hernieuwbare energie, waterverspilling tegengaan of hergebruik van grondstoffen, maar natuurlijk ook over dierenwelzijn, diergezondheid en voedselveiligheid.

Loze beloften en uitspraken doen over duurzame productie leiden echter naar niets. Met ‘meten is weten’ komt men een heel eind verder. Ook de vleesveesector was zich daarvan bewust. Er werden...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken