Oost-Vlaanderen keurt actieplan tegen waterschaarste goed

De provincie Oost-Vlaanderen zet een actieplan tegen waterschaarste in om de droogteproblematiek deskundig aan te pakken.
De provincie Oost-Vlaanderen zet een actieplan tegen waterschaarste in om de droogteproblematiek deskundig aan te pakken. - Foto: provincie Oost-Vlaanderen

De voorbije zomers kampte ook de provincie Oost-Vlaanderen met watertekorten. De weinige neerslag die viel, was onvoldoende om de waterreserves aan te vullen. De provincie Oost-Vlaanderen heeft een actieplan klaar om de effecten van waterschaarste op termijn te milderen zodat, in geval van droogte, minder crisismaatregelen nodig zullen zijn.

“Het is onze ambitie om de provincie weerbaar te maken tegen de droge zomers waarmee we in de toekomst ongetwijfeld nog vaker zullen worden geconfronteeerd”, zegt gedeputeerde Leentje Grillaert. “Als provinciebestuur combineren we een grondige terreinkennis met heel wat expertise. Dat maakt ons bestuur bijzonder goed geplaatst om zelf actie te ondernemen.”

Het actieplan steunt op 4 krachtlijnen: de bevordering van infiltratie, de bevordering van de sponswerking van het landschap, het vertraagd afvoeren van water en het slim watergebruik.

Lieven Vancoillie

Meest recent

Meest recent