Startpagina Groenten

2021 is Internationaal Jaar van Groenten en Fruit maar “eigenlijk vieren we dat elk jaar”

Het jaar 2021 werd uitgeroepen als het ‘Internationaal Jaar van Groenten en Fruit’. Ondertussen is 2021 al halfweg, en we merken dat de belangstelling in verse groenten en fruit zeker niet gedaald is. Mede door corona moesten velen noodgedwongen de horeca links laten liggen en thuis hun potje groenten en fruit klaarmaken. “Daarnaast zijn er in de laatste 20 jaar wel wat trends die duidelijk worden”, aldus Rik Decadt, directeur productie bij REO Veiling.

Groenten en fruit zijn een cruciaal onderdeel van een gezond voedselpatroon. Dat is al jaren zo en dat zal zeker ook de komende jaren zo blijven. De Food and Agriculture Organization of the United Nations – kortweg het FAO – wil tijdens de coronapandemie het belang van groenten en fruit in een goed dieet benadrukken. Ze focussen daarbij ook op voedselveiligheid en gezondheid, innovatie en technologie, en op het vermijden van voedselverspilling.

De veilingen in België spelen een belangrijke rol in het...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Groenten

“We schillen asperges voor meer dan 90% van onze klanten”

Groenten Asperges – ook ‘het witte goud’ genoemd – zijn nog 1 van de laatste echte seizoensgroenten. Het seizoen loopt van half maart/begin april tot 24 juni, de feestdag van Sint-Jan. Dat is ook zo bij Dirk Lievens en Anne-Marie Blockx in Geel. “De combinatie met de aardbeienteelt is uitdagend, maar gelukkig kunnen we rekenen op medewerkers die meedenken en vooruitkijken”, zegt Dirk.
Meer artikelen bekijken