Startpagina Varkens

Antoine Houwenhuyse: “Zonder opvolger gaan wij een rustig pensioen tegemoet”

In 1978 begonnen Antoine Houwenhuyse en Francine Van de Velde als varkenshouders in Eeklo. Beiden waren toen 22 jaar oud en getrouwd, waarna ze het bedrijf konden overnemen en de bedrijfszetel konden aankopen. In hun carrière hebben Antoine en Francine tegenslagen gekend, maar ze bleven hun job met veel plezier doen.

Toen de 17-jarige Antoine nog op de landbouwschool zat, stond hij thuis al in voor de varkens. Die verzorgde hij voor hij naar school vertrok. Zijn 2 jaar jongere zus molk de koeien. Enkel tijdens de examens moesten ze niet helpen. Doordat zijn ouders zo snel achteruit gingen, was het voor Antoine al snel duidelijk dat hij geen ander bedrijf moest zoeken om over te nemen. Zijn vader had vroeger graag een bedrijf op een tweede locatie gehad, omdat zij toen op een pachtgoed woonden, maar dat mocht niet zijn. In 1991 kon het koppel alle...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Varkens

Kraamstalindex zorgt effectief voor betere prestaties in de kraamstal

Varkens Uit onderzoek van de KU Leuven blijkt dat de introductie van de kraamstalindex binnen de Vlaamse Piétrain Fokkerij (VPF) effectief geleid heeft tot betere prestaties in de kraamstal. Zowel in de eigen bedrijven van de VPF als binnen de ILVO-testwerking eindberen nam de vitaliteit van biggen toe tussen 2019 en 2023, terwijl erfelijke gebreken en sterfte afnamen.
Meer artikelen bekijken