Startpagina Wetgeving

Recente richtlijnen over nieuwe bebouwing zorgen voor commotie

De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) vraagt Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) om haar nieuwe omzendbrief aan te passen. De omzendbrief, die minister Schauvliege op 7 juli rondstuurde, legt de gemeenten, provincies en Vlaamse overheid nieuwe richtlijnen op over vergunningen voor wie wil bouwen.

Verschillende kranten schrijven woensdag dat de omzendbrief, die heel Vlaanderen indeelt in 'bebouwd' of 'niet-bebouwd gebied', voor commotie zorgt. Stedelijke gebieden, geselecteerde kernen, woonconcentraties en bedrijventerreinen vormen samen het 'bebouwd gebied', de rest is 'onbebouwd gebied'.

Onder anderen de bouwsector leest in de omzendbrief dat wie wil bouwen in onbebouwd gebied voortaan via een behoeftestudie moeten kunnen aantonen dat er geen betere plaats in bebouwd gebied bestaat. Ze...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Wetgeving

Term ‘samengestelde landbouwer’ wordt afgeschaft

Wetgeving Het decreet over de inrichting van een gemeenschappelijke identificatie van landbouwers, exploitaties en landbouwgrond in het kader van het meststoffen- en landbouwbeleid (EPR-decreet) werd gewijzigd met het oog op de afschaffing van de constructie van de samengestelde landbouwer (SLB).
Meer artikelen bekijken