Volop bessen van eigen bodem beschikbaar

Bessen van eigen bodem zijn momenteel volop beschikbaar.
Bessen van eigen bodem zijn momenteel volop beschikbaar. - Foto: BelOrta

Traditioneel zorgt de zomer voor een piek in de productie van rood fruit en ook nu is er volop Belgische productie. Bovendien zijn de bessen van goede kwaliteit en zitten ze boordevol smaak. Hét moment dus om te kiezen voor lokaal geteelde bessen en zo de Belgische producenten van deze zomerse lekkernijen te steunen.

Binnenlandse bessen hebben intussen een lange geschiedenis. Blauwe bessen worden al meer dan 30 jaar geteeld in België en ook frambozen en braambessen worden reeds jaar en dag bij ons geteeld. Die geschiedenis zorgt ervoor dat de consumptie van bessen gestaag kon groeien doorheen de jaren. Zo steeg de gemiddelde consumptie van bessen in de versmarkt over 10 jaar met bijna 300 % (Bron: GfK Belgium). Dat hoeft niet te verbazen, we eten ze dan ook op elk moment van de dag: van bij het ontbijt tot in het avondmaal, als snack maar tegenwoordig verwerken het heerlijke roodfruit ook al in apéro en zelfs heel trendy in cocktails.

Spreiding zorgt voor verlenging van het seizoen

Door te kiezen voor verschillende variëteiten en rassen, gecombineerd met duurzame teelttechnieken, is het mogelijk om een mooie spreiding te voorzien en tegelijkertijd het seizoen te verlengen. Zo zijn er bij BelOrta nog tot oktober blauwe bessen, tot aan de herfstvakantie frambozen en tot en met de feestdagen braambessen van eigen bodem. Bovendien zijn bijna alle bessen ook verkrijgbaar in bio-variant en worden ze aangeboden in verschillende verpakkingen.

Deze zomer zet BelOrta haar gamma bessen in de kijker met een gloednieuwe campagne op de radio, via digitale kanalen en activaties.

BelOrta

Meest recent

Meest recent