Startpagina Groenvoorziening

Floristen gaan op zoek naar beste buurt van Vlaanderen

De Koninklijke Unie van de Floristen van België (KUFB) gaat op zoek naar de beste buurten van Vlaanderen. Die worden heel toepasselijk op Burendag, 25 september, in de bloemetjes gezet.

Leestijd : 1 min

Burendag is een initiatief dat komt overgewaaid uit Nederland. “Het is dé dag waarop je gezellig samenkomt met de buurt. Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt”, zegt de KUFB.

In 2021 vindt Burendag plaats op zaterdag 25 september. Om de buren en buurten extra in de kijker te plaatsen gaan de floristen op zoek naar de beste buur(t) per provincie. “In elke provincie wordt een winnaar aangeduid die in de bloemetjes wordt gezet. De beoordeling van de buurten gebeurt onder meer op basis van samenhang”, legt Koen Van Malderen, directeur van KUFB uit.

Elke buurt krijgt een 20 à 25-tal boeketten die de buren elkaar mogen overhandigen. Deelnemen kan door in te schrijven via info@kufb.be, met een woordje uitleg over waarom jouw buurt de beste van de provincie is.

Belga

Lees ook in Groenvoorziening

Waarom en hoe zeekool kweken?

Liefhebberstuin Veel tuiniers beperken zich in de moestuin tot het kweken van courante groenten, waarvan in de handel volop plantgoed en zaad verkrijgbaar is. Vaak zijn dit relatief korte teelten, met bovendien een grote kans op succes, omdat de rassen goed aangepast zijn aan ons klimaat. Waarom zou een mens dan zeekool willen kweken? En kan men dat eigenlijk wel kweken in het binnenland?
Meer artikelen bekijken