Startpagina Fruit

Franse wijnproductie in 2021 naar verwachting ‘historisch’ laag

De Franse wijnproductie zou in 2021 met 24 tot 30 % dalen tot een ‘historisch laag’ niveau door de strenge voorjaarsvorst. Dat maakte het ministerie van Landbouw van onze zuiderburen bekend.

Leestijd : 1 min

De vorst van april heeft ook de Franse fruitbomen zwaar getroffen, met name de abrikozen, waarvan de oogst voor 2021 de helft kleiner zou kunnen zijn dan het gemiddelde voor 2016-2020, volgens ramingen op 1 augustus. Dat zou de slechtste oogst in 42 jaar zijn.

Ook ziekten van de wijnstok zoals meeldauw zouden een nefaste invloed hebben op de wijnoogst. Volgens ramingen van 1 augustus zou er tussen 32,6 en 35,6 miljoen hl wijn worden geproduceerd. “De wijnproductie in 2021 zal naar verwachting historisch laag zijn, lager dan in 1991 en 2017, toen er ook strenge vorst was in het voorjaar”, aldus nog het ministerie.

Belga

Lees ook in Fruit

Minister Brouns gaf met BioForum startsein voor een schooljaar met biofruit

Fruit Op 26 september gaf BioForum vzw, de sectororganisatie voor biologische landbouw en voeding, samen met Vlaams Minister van landbouw Jo Brouns het startschot voor een gezond schooljaar vol biofruit in Houthalen-Helchteren. De minister deelde daar samen met enkele leraren 300 biologische appels uit aan de leerlingen van basisschool 't Centrum.
Meer artikelen bekijken