Startpagina Pluimvee

Geval van vogelgriep in het noorden van Frankrijk

In de Franse Ardennen in het noorden van Frankrijk is een geval van vogelgriep vastgesteld waarbij de autoriteiten meteen voor heel het land het risiconiveau van ‘verwaarloosbaar’ naar ‘middelmatig’ hebben verhoogd, zo werd bij het ministerie van Landbouw vernomen.

Het geval, dicht bij de Belgische grens, is vorige week donderdag, 9 september, vastgesteld bij een particulier die zijn gevogelte niet commercialiseert. Alle dieren zijn geruimd.

Vanaf vrijdag 10 september zijn beschermende maatregelen opgelegd in gemeenten die zich in hoge risicozones bevinden, met name vochtige zones die populair zijn bij trekvogels.

Zo moeten commerciële kippenkwekers hun dieren afschermen, is het bijeenbrengen van vogels voor bijvoorbeeld wedstrijden verboden en is in dierentuinen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken