Boeren organiseren fakkeltocht tegen wolf

Boeren organiseren vrijdag 24 september een fakkeltocht tegen de wolf in Limburg, zo meldt de organisatie op Facebook.
Boeren organiseren vrijdag 24 september een fakkeltocht tegen de wolf in Limburg, zo meldt de organisatie op Facebook. - Beeld: Facebook

De fakkeltocht start volgende week vrijdag om 20.30 uur aan de kerk van Meeuwen, de deelgemeente van Oudsbergen waar begin deze week 2 shetlandpony's en een jonge koe doodgebeten werden aangetroffen, zo goed als zeker het werk van een wolf.

Meer dan 700 mensen hebben intussen op Facebook aangegeven dat ze aan de fakkeltocht zullen deelnemen. Op de Facebookpagina van 'De grote boze wolven fakkeltocht' is een opvallende foto van een brandende wolf te zien.

Akkoord burgemeester Goossens

Burgemeester Marco Goossens (CD&V) van Oudsbergen is bereid de wolvenfakkeltocht van vrijdag 24 september goed te keuren, als alles veilig kan verlopen. "Ik begrijp de ongerustheid bij onze inwoners en dierenhouders en hun wens om die onrust op deze manier te uiten. In Oudsbergen hechten we veel belang aan participatie en stimuleren we inwoners om hun meningen te uiten. We zullen dit evenement dan ook niet zomaar afkeuren."

Aanvraag bespreken

De organisatoren vroegen nog geen toelating aan het gemeentebestuur. "We hebben al contact gehad met de organisatie en verwachten dat ze spoedig een aanvraag zullen indienen. Daarna zullen we met hen rond de tafel zitten en de aanvraag samen met de politiediensten onderzoeken," zegt burgemeester Goossens. "Voordat we onze goedkeuring kunnen geven, willen we kunnen garanderen dat dit evenement op een veilige en serene manier volgens de geldende coronamaatregelen kan plaatsvinden."

Belga-TD-MV

Meest recent

Meest recent