Startpagina Veeteelt

Vooruit hekelt ‘populisme’ CD&V Limburg over de wolf

De Limburgse Vooruit-parlementsleden Ludwig Vandenhove en Kris Verduyckt verwijten hun collega’s van CD&V ‘populisme’. De Limburgse christen-democraten hadden ervoor gepleit de ‘probleemwolf’, die verantwoordelijk zou zijn voor verschillende recente aanvallen, te verplaatsen. Maar volgens Vooruit helpen dergelijke uitspraken niemand vooruit en zijn ze een smet op de vele natuurinvesteringen die van Limburg een aantrekkelijke en groene provincie heeft gemaakt.

Leestijd : 1 min

Dat er sinds 2,5 jaar opnieuw wolven in ons land leven, noemen Vandenhove en Verduyckt een succesverhaal, omdat het een gevolg is van decennialange investeringen in de Limburgse natuur. Ze hebben begrip voor emotionele reacties van boeren die de afgelopen tijd vee hebben verloren. Maar dat het samenleven met het roofdier de laatste weken niet vlekkeloos verliep, mag voor hen geen reden zijn om aan alle inspanningen en Europese beschermingsregels voorbij te gaan.

Vlaams parlementslid Vandenhove doelt daarmee op CD&V Limburg. "De wolf is Europees beschermd en een territoriaal dier verjagen betekent dat er wellicht een ander exemplaar in de plaats komt. CD&V Limburg vergeet bovendien te vermelden dat er zware straffen staan op het jagen op deze diersoort", luidt het. Net als Verduyckt steunt Vandenhove het aangekondigde overleg met de lokale bestuurders om maatregelen te bespreken. "Die zullen ervoor moeten zorgen dat we terug leren in harmonie te leven met de ons omringende natuur. Populistische uitspraken, zoals die van CD&V Limburg, helpen niemand daarbij vooruit."

Belga

Lees ook in Veeteelt

Meer artikelen bekijken