Startpagina Veeteelt

Vlaamse Producenten Organisatie Varkenshouders bevraagt landbouwers en ketenpartners

DeVlaamse Producenten Organisatie Varkenshouders (VPOV) houdt bij landbouwers en ketenpartners een online bevraging over de actuele crisis in de varkenssector. Tot 15 oktober heb je tijd om de enquête in te vullen.

Leestijd : 1 min

De VPOV cvba is een kennis-PO, waarbij informatie-uitwisseling tussen boeren (en tussen de ketenpartners) leidt tot beter inzicht en dus tot betere beslissingen. De enquêtering dient hetzelfde doel. Niet meer, niet minder.

Recent werd in Duitsland ook een brede bevraging gehouden. VPOV heeft de vragen identiek overgenomen, waardoor ze de antwoorden van de Duitse varkenshouders kunnen vergelijken met de resultaten van deze enquête.

De resultaten zullen énkel gedeeld worden met de deelnemende boeren en deelnemende ketenpartners. Ook de overheid zal geïnformeerd worden over de globale resultaten.

De Vlaamse Producenten Organisatie Varkenshouders garandeert absolute discretie omtrent de identiteit van de respondenten. De resultaten worden énkel in zijn globaliteit verwerkt en kenbaar gemaakt. De individuele resultaten zijn énkel consulteerbaar door één enkele persoon op het VPOV-secretariaat.

Hierbij de link naar de enquête: https://nl.surveymonkey.com/r/KZCSJZJ?fbclid=IwAR18Wi5M4JEmJiyBhuSXCau-YgXX6-q84jwI9nodGY5uyGE4Mw7UiZ8SzzU

VPOV

Lees ook in Veeteelt

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken