Startpagina Actueel

Luc Verspreet nieuwe voorzitter van Febev

Op de raad van bestuur van 7 oktober laatstleden werd beslist om een vernieuwing door te voeren van het dagelijks bestuur. Philippe Van Damme (d’Argifral), die gedurende 5 jaar met glans het voorzitterschap heeft opgenomen van de federatie, wordt opgevolgd door Luc Verspreet van Belgian Pork Group.

Leestijd : 1 min

Verspreet, voorheen de voorzitter van de varkenskolom, geeft het mandaat door aan Guy Vandenberghe van het bedrijf Delavi. Verder wordt het mandaat van de runderkolom, dat uitgeoefend werd door Johan Castelein (Euro Meat Group), heden opgenomen door Patrick Schifflers van GHL.

Febev, De Federatie van het Belgische Vlees, is de nationaal erkende beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels die actief zijn in de varkens-, runder-, paarden- en schapensector.

Het dagelijks bestuur van de organisatie bestaat uit de volgende bestuursleden:

Luc Verspreet (Belgian Pork Group) – Voorzitter

Guy Vandenberghe (Delavi) – Voorzitter varkenskolom

Patrick Schifflers (GHL) – Voorzitter runderkolom

Patrick Plovie (Vlevia) – Penningmeester

Michael Gore – Afgevaardigd bestuurder

Febev

Lees ook in Actueel

Rusland oogst miljard dollar aan tarwe in bezet Oekraïne

Granen Oekraïne is minstens één miljard dollar aan inkomsten uit tarwe misgelopen doordat deze werd geoogst in gebieden die door Rusland worden gecontroleerd. Dat blijkt uit onderzoek dat gebruikmaakt van satellietbeelden van ruimtevaartorganisatie NASA, die een speciaal programma heeft gericht op voedselzekerheid en landbouw.
Meer artikelen bekijken