Startpagina Edito

Edito: Jo(b)skin zoekt werknemers

Vorige week trok de firma Joskin aan de alarmbel omdat het moeilijk personeel vindt. Het is moedig om aan de alarmbel te trekken. De noodklok luiden, lijkt ons één van de laatste stappen die je als onderneming kan nemen. Wie heeft de oplossing? De fabrikant alvast niet meer. Wie dan wel: onderwijs, politiek of moeten we toch kijken naar het buitenland?

De firma Joskin heeft een lange lijst met vacatures, momenteel een honderdtal én het gaat over diverse profielen. Diegene die erboven uit- springt, is de vacature voor lasser. Dat blijkt een echt knelpunt te zijn, want onvoldoende lassers zorgt voor opstopping en vertraging in de verdere productieketting.

Het vinden van voldoende lassers is al langer een probleem voor Joskin. In het verleden werd al de piste bewandeld om tijdelijk buitenlandse werkkrachten hier tewerk te stellen. Ook op automatisatie...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken