Startpagina Edito

Patatjes... verrassend lekker voor oud én jong!

Ons land ligt midden in de ‘aardappelgordel’, de meest productieve regio voor de aardappelteelt in Europa. Daarrond ontstond de voorbij decennia een hele gespecialiseerde en performante keten. Onze efficiënt geteelde patatjes worden blijkbaar echter minder en minder gesmaakt bij de jongere generaties. Tijd dus voor een VLAM-actie, want onze patatjes zijn wél verrassend lekker!

Met de vakbeurs Interpom in Kortrijk staat de aardappel – van de teelt tot op ons bord – weer helemaal in de kijker. Als klein land zijn we wel knap bezig in deze sector. Jaarlijks wordt er hier zo’n 5 miljoen ton aardappelen op 100.000 ha geteeld. In een topjaar wordt dankzij de uitstekende stielkennis van onze telers tot 70 ton/ha gehaald, dat is zowat de hoogste opbrengst ter wereld. De aardappeltelers kunnen in onze regio dan ook rekenen op doorgedreven onderzoek naar de beste rassen, op gespecialiseerd advies en op ingenieuze...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken