Startpagina Interpom 2021

“Roostervloer en dwarsventilatie bieden voordelen bij aardappelbewaring”

Een jaar geleden namen Rudi Vandekerckhove en Ria Vangroenweghe uit Sint-Baafs-Vijve hun nieuwe bewaarloods met roostervloer en dwarsventilatie in gebruik. De loods bestaat uit 2 cellen die kunnen dienen voor aardappelen en uien. Een klein deel van het aardappelareaal dient voor thuisverkoop, de rest gaat vooral naar de frietindustrie.

Vorig jaar gingen bij Rudi en Ria de laatste aardappelen weg in de maand juli. Het doel van de nieuwe loods is dan ook om de aardappelen langer en beter te kunnen bewaren. Mechanische koeling hangt er momenteel nog niet, maar de loods zal niet al te snel opwarmen dankzij de goede isolatieschil.

Van gemengd bedrijf naar akkerbouw

Aardappelen, uien, maïs, spruiten, sperziebonen, en spinzie, dat zijn de teelten die Rudi...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Interpom 2021

Via camera’s, drones en 5G: geen àl te ver-van-ons-bedshow?

Interpom Ziekte en onkruid op gewassen bespeuren via hyperspectrale camera’s, die – geïnstalleerd op een drone – over het veld vliegen, en vervolgens aan de hand van die beelden snel en plaatsspecifiek behandelen. Het klinkt allemaal nogal futuristisch, maar dankzij onderzoek van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) zou het misschien al binnen een paar jaar geen ongewoon zicht meer kunnen zijn op het Vlaamse platteland.
Meer artikelen bekijken