Startpagina Edito

Edito: Waar is de solidariteit in de sector gebleven?

De koorts in de land- en tuinbouwsector stijgt naar een hoogtepunt. Het is voor velen bang afwachten hoe het stikstofdossier zal uitdraaien. Bovenal wil iedereen vooral duidelijkheid, en dat geldt zowel voor kleine als grote bedrijven, gangbaar of biologisch... Het is dan ook jammer dat de tweespalt binnen de sector intussen alsmaar groter wordt.

Op 1 december werden heel wat Vlaamse regio’s ingenomen door ronkende tractoren. Niet minder dan 4.000 land- en tuinbouwers namen aan de actie deel. Dat kan men niet anders dan een succes noemen. Buiten wat verkeershinder – die door de meeste andere weggebruikers aanvaard werd – werden geen incidenten gemeld. Ook dat is een pluim! Dat zoveel landbouwers de straat op trokken, betekent natuurlijk wel dat de nood hoog is. Maar het water staat niet alleen aan de lippen bij land- en tuinbouwers van de initiatiefnemers Boerenbond, Groene Kring...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken