Mosterdsoep met kervel, kaas en krokante ham

Mosterdsoep met kervel, kaas en krokante ham

Wat heb je nodig?

2 zoete uien

1 teentje knoflook

2 preiwitten

2 bloemige aardappelen

Handvol kervel

100 ml lichte room

1 liter kippenbouillon

2 el graantjesmosterd

Peper en zout

60 g dun gesneden gerookte Meesterlyck-ham

100 g St Maarten Light (geraspt)

2 el boter

Hoe ga je te werk?

Pel en snijd de ui in reepjes. Pel en plet de knoflook.

Spoel de prei en snijd in ringen. Schil de aardappel en snijd in stukken.

Verhit een klontje boter en stoof de prei, ui en knoflook gedurende 8 minuten. Voeg de blokjes aardappel, kippenbouillon, 1 el grove mosterd, peper en zout toe en laat 20 minuten zachtjes koken.

Verwarm de oven voor op 185°C

Voeg de kervel toe aan de soep, mix alles fijn. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.

Leg de plakjes ham op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in een voorverwarmde oven gedurende 10 minuten of tot ze krokant zijn. Laat afkoelen.

Kort voor het serveren meng je 1 el grove mosterd en de room onder de soep. Houd de soep warm, maar laat ze niet meer koken.

Garneer de soep met de gemalen kaas, krokante ham en extra kervel.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Meest recent

Meest recent