Startpagina Actueel

Explosie van kosten duwt Belgische voedingsindustrie in een bijzonder turbulente periode

Het zijn zware tijden voor iedereen, ook de Belgische voedingsindustrie zit in een turbulente periode. Ondanks alles draagt de sector bij aan een duurzaam voedingssysteem met kwalitatieve voeding en dranken. “Dat kan alleen als de consument een correcte prijs betaalt”, zegt Fevia-voorzitter Anthony Botelberge.

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie (700 bedrijven, directe tewerkstelling 95.000 medewerkers) lanceerde op de jaarvergadering een nieuwe duurzaamheidsroadmap, opgebouwd rond 4 pijlers en 15 thema’s. Vanuit de vraag ‘Wat eten we morgen?’ wil de sector de komende jaren het voortouw nemen om met consumenten, ketenpartners en andere stakeholders samen te werken aan een duurzaam voedingssysteem.

Woelige wateren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Subsidietermijn grondaankoop voor bebossing door natuurbeheerders verlengd tot eind 2027

Milieu Natuurbeheerders die gronden aankopen om die te bebossen zullen daarvoor nog tot eind 2027 een subsidie kunnen aanvragen bij de Vlaamse overheid. De termijn voor die subsidieregeling – die is ingevoerd door de vorige Vlaamse regering in de ambitie om tegen 2030 10.000 ha extra bos te realiseren – was eigenlijk eind 2024 al vervallen, maar wordt nu door minister van Omgeving Jo Brouns (cd&v) verlengd tot eind 2027.
Meer artikelen bekijken

Vind uw droomjob in de land- en tuinbouw

AB MILIEUSYSTEMEN

Izegem, West-Vlaanderen

Solliciteer nu

Vind de medewerker die echt bij u past.

Plaats een vacature
Bekijk alle vacatures