Startpagina Actueel

Explosie van kosten duwt Belgische voedingsindustrie in een bijzonder turbulente periode

Het zijn zware tijden voor iedereen, ook de Belgische voedingsindustrie zit in een turbulente periode. Ondanks alles draagt de sector bij aan een duurzaam voedingssysteem met kwalitatieve voeding en dranken. “Dat kan alleen als de consument een correcte prijs betaalt”, zegt Fevia-voorzitter Anthony Botelberge.

Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie (700 bedrijven, directe tewerkstelling 95.000 medewerkers) lanceerde op de jaarvergadering een nieuwe duurzaamheidsroadmap, opgebouwd rond 4 pijlers en 15 thema’s. Vanuit de vraag ‘Wat eten we morgen?’ wil de sector de komende jaren het voortouw nemen om met consumenten, ketenpartners en andere stakeholders samen te werken aan een duurzaam voedingssysteem.

Woelige wateren...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Actueel

Meer artikelen bekijken