Startpagina Edito

Edito: Train je afweersysteem op de boerderij

De voorbije 2 jaar was er door het coronavirus – terecht – zeer veel aandacht voor hygiëne, ontsmetting en vaccinatie. In heel wat landbouwdomeinen wordt een optimale hygiëne nagestreefd om ziektes en infecties te voorkomen. Ook een efficiënte vaccinatiestrategie is de sector niet vreemd. Toch kan ook een goede portie boerderijstof deugd doen voor ons lichaam.

Enkele jaren geleden, in 2015, bleek dat opgroeien op een landbouwbedrijf, meer bepaald op een veebedrijf, belangrijke voordelen heeft. Onderzoekers van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) en UGent stelden namelijk vast dat kinderen die veelvuldig in aanraking komen met boerderijstof beter beschermd zijn tegen astma en allergieën. Boerderijstof zit namelijk vol bestanddelen van dode bacteriën en schimmels. Longarts - immunoloog Bart Lambrecht (UGent/VIB) was indertijd nauw bij dat onderzoek betrokken. Zopas maakte hij in De...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken