Startpagina Pluimvee

Pano: 1 van de 20 pluimveeproducten besmet met salmonella

Pano is terug van weg geweest. Woensdag 26 januari bracht het duidingsprogramma op Eén het verhaal ‘Goedkoopste kip’. En die is niet onbesproken. In de reportage over de kippenindustrie bleek onder andere dat 1 van de 20 producten met kippenvlees of kalkoenvlees besmet bleek met salmonella. FAVV reageert dat een 0-risico niet te garanderen is.

Uit de reportage van Pano bleek dat 1 van de 20 producten met kippenvlees of kalkoenvlees besmet was met salmonella. De bevindingen betreffen niet alleen de producten van kip en kalkoen, maar ook de bereidingen ervan. De redactie van Pano liet 3 stalen binnenbrengen bij 2 erkende labo’s, waaronder Sciensano, en liet die testen op salmonella. Het resultaat was positief voor 1 van de 3 kippenproducten. Het ging om een type die de mens ziek kan maken. “Er zijn verschillende salmonella-types. Er zijn types waar de dieren ziek van gaan...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Pluimvee

Ophokplicht pluimvee vervalt in heel Nederland

Pluimvee De ophokplicht voor pluimvee geldt niet meer in het vakantiepark Limburgse Peel en in de regio Gelderse Vallei, zo heeft de Nederlandse minister van Landbouw Piet Adema woensdag 24 april bekendgemaakt. Daarmee is de plicht in heel Nederland vervallen.
Meer artikelen bekijken