Startpagina Groenten

Primeurseizoen van start bij BelOrta met verkoop eerste komkommers uit traditionele teelt

In de ochtend van 28 januari werden bij BelOrta de eerste komkommers uit de traditionele teelt geveild. Met deze eerste primeurverkoop van het voorjaar trapt de coöperatie het primeurseizoen op gang.

Leestijd : 1 min

De eerste komkommers van 2022 uit de traditionele teelt werden vandaag op de klok verkocht. Ze werden aangevoerd door BelOrta-producent Wim Joosen (Tuinderij Joosen) uit Brecht. “Als gevolg van de hoge gasprijzen, verwachten we de eerste aanvoerpiek in week 14 in plaats van week 10, een kleine maand vertraging dus,” deelt Bruno Vuerinckx mee, Supervisor Verkoop bij BelOrta.

Komkommers uit de traditionele teelt zijn beschikbaar tot en met half november. Al hoeven consumenten zich geen zorgen te maken. Voor het vierde jaar op rij zal de komkommer jaarrond beschikbaar zijn bij BelOrta. Naast de traditionele komkommers, biedt BelOrta ook de Crunchy King mini-komkommers, snack-komkommers en bio komkommers aan.

BelOrta

Lees ook in Groenten

Ardo versterkt zich met nieuwe aandeelhouder The Nest

Groenten Met de komst van The Nest Family Office als minderheidsaandeelhouder bevestigt de Belgische voedingsproducent Ardo, wereldwijd actief in vriesverse groenten, kruiden en fruit, de ambities voor de toekomst en de focus op duurzaamheid en kwaliteit. Het family office van familie Els Thermote deelt de langetermijnvisie van de familie Haspeslagh op het belang van voeding voor een gezondere wereld. Samen willen ze het groeiverhaal van Ardo verderzetten en haar positie als wereldleider in vriesverse plantaardige producten versterken.
Meer artikelen bekijken