Startpagina Groenten

Primeurseizoen van start bij BelOrta met verkoop eerste komkommers uit traditionele teelt

In de ochtend van 28 januari werden bij BelOrta de eerste komkommers uit de traditionele teelt geveild. Met deze eerste primeurverkoop van het voorjaar trapt de coöperatie het primeurseizoen op gang.

Leestijd : 1 min

De eerste komkommers van 2022 uit de traditionele teelt werden vandaag op de klok verkocht. Ze werden aangevoerd door BelOrta-producent Wim Joosen (Tuinderij Joosen) uit Brecht. “Als gevolg van de hoge gasprijzen, verwachten we de eerste aanvoerpiek in week 14 in plaats van week 10, een kleine maand vertraging dus,” deelt Bruno Vuerinckx mee, Supervisor Verkoop bij BelOrta.

Komkommers uit de traditionele teelt zijn beschikbaar tot en met half november. Al hoeven consumenten zich geen zorgen te maken. Voor het vierde jaar op rij zal de komkommer jaarrond beschikbaar zijn bij BelOrta. Naast de traditionele komkommers, biedt BelOrta ook de Crunchy King mini-komkommers, snack-komkommers en bio komkommers aan.

BelOrta

Lees ook in Groenten

Vergelijking tussen zaai-, winter- en plantuien

Groenten De uienteelt groeit aan belang in België. Tijdens de studienamiddag ‘Uien telen in een veranderend klimaat’ van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) en Proefcentrum Groenteteelt (PCG) deden verschillende presentaties het verschil tussen zaai-, winter- en plantuien uit de doeken, zodat landbouwers een geïnformeerde keuze kunnen maken, met de steeds extremere weersomstandigheden in het achterhoofd.
Meer artikelen bekijken