Startpagina Edito

Edito: Wordt het zevende keer goede keer...?

Het bemestingsseizoen is gestart, maar de meeste akkers liggen er nat – veel te nat – bij. Tegelijkertijd staan heel wat landbouwers te popelen om hun volle mestkelders te ledigen. De najaarsbemesting liep immers ook niet zoals gewenst. Ondertussen blijven we de mestactieplannen verder tellen... ben jij nog mee?

Naarmate de laatste dagen van het vorige bemestingsseizoen naderden, bleef het nat. Heel wat akkers werden nog kapot gereden om in allerijl de laatste oogst binnen te halen, om nog tijdig een vanggewas te kunnen zaaien en/of te bemesten. Bij heel wat landbouwers is dat laatste niet eens gelukt. Herinner je: minister Demir verleende geen uitstel op de officiële uitrijdata. Januari was veelbelovend om het nieuwe bemestingsseizoen tijdig te kunnen starten, maar de voorbije weken gingen de hemelsluizen weer flink open. Een ritje langs Vlaamse...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Edito

Edito: (H)eerlijk dichtbij, maar... voor de consument soms te veraf

Edito Tijdens de ‘Week van de Korte Keten’ – dit jaar van 18 tot 26 mei – zetten weer heel wat producenten hun aanbod aan (h)eerlijke producten extra in de kijker. Verser kunnen de producten niet op je bord belanden, maar toch raakt die consument niet altijd meer op het boerenerf.
Meer artikelen bekijken