Startpagina Tuin

Het geheim van de tuinboon

In februari kan het weer alle kanten uit: het kan vriezen en sneeuwen, waaien en regenen. De vorige generaties wisten het ook: “Februari is nooit zo fel of ze geeft 3 zomerse dagen wel”.

De eerste bloeiende planten in de natuur (krokus, kerspruim, gele kornoelje…) en het lengen van de dagen zorgen ervoor dat onze groene vingers af en toe al eens serieus beginnen te kriebelen. De grond is echter nog te nat om nu al volop aan de slag te gaan in de tuin, maar de tuinboon kan al wel gezaaid worden.

De tuinboon is een krachtig groeiend gewas en bovendien vorstbestendig. Daarmee kunnen we dus al vroeg aan de slag. Bij ons is deze misschien wat minder bekend (wij noemen ze vaak labbonen),...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken