Startpagina Melkvee

Inagro zoekt melkveehouders voor monitoring van ventilatie

In het project “PAS GeRUND” gaan Inagro, Innovatiesteunpunt, ILVO en Hooibeekhoeve samen met veehouders op zoek naar bijkomende efficiënte en betaalbare technieken voor ammoniakemissiereductie. Daarom willen ze de ventilatie op praktijkbedrijven opvolgen.

Leestijd : 1 min

Inagro en haar partners zijn op zoek naar bedrijven die in de melkveestal beschikken over (manueel of automatisch) regelbare windbreekgordijnen. Door er de ventilatie te monitoren, willen ze nagaan hoe goed de ventilatie verloopt en welke invloed de stand van de windbreekgordijnen heeft op het stalklimaat.

Eerst gaan de wetenschappers op bezoek bij de geïnteresseerde bedrijven. Daarna zullen ze enkele bedrijven selecteren. Op die bedrijven volgen ze dan de CO2-concentratie, de relatieve vochtigheid en de temperatuur in de melkveestal continu op, samen met de stand van de windbreekgordijnen.

Wil u de ventilatie in uw stal laten monitoren? Bent u geïnteresseerd om deel te nemen? Dan kan u zich hier inschrijven. Of heeft u nog vragen? Gelieve u dan te wenden tot Evi Canniere van Inagro via telefoon (051 27 33 52) of e-mail (evi.canniere@inagro.be). Inschrijven kan tot donderdag 31 augustus.

Lees ook in Melkvee

Voederbieten als alternatief lokmiddel om koeien vlot in de melkrobot te krijgen

Melkvee De variabele kost op robotbedrijven ligt gemiddeld 2,58 euro/100 l melk hoger dan op bedrijven met een klassiek melksysteem. Die hogere kost wordt niet steeds gecompenseerd door meer melk. Het aandeel krachtvoeder (zeker einde lactatie) leidt deels tot die hogere kost. Koeien op een alternatieve manier, met minder krachtvoeder, naar de robot lokken, lijkt dus een interessante piste. Project Lokrob ging dit na.
Meer artikelen bekijken