Startpagina Melkvee

Inagro zoekt melkveehouders voor monitoring van ventilatie

In het project “PAS GeRUND” gaan Inagro, Innovatiesteunpunt, ILVO en Hooibeekhoeve samen met veehouders op zoek naar bijkomende efficiënte en betaalbare technieken voor ammoniakemissiereductie. Daarom willen ze de ventilatie op praktijkbedrijven opvolgen.

Leestijd : 1 min

Inagro en haar partners zijn op zoek naar bedrijven die in de melkveestal beschikken over (manueel of automatisch) regelbare windbreekgordijnen. Door er de ventilatie te monitoren, willen ze nagaan hoe goed de ventilatie verloopt en welke invloed de stand van de windbreekgordijnen heeft op het stalklimaat.

Eerst gaan de wetenschappers op bezoek bij de geïnteresseerde bedrijven. Daarna zullen ze enkele bedrijven selecteren. Op die bedrijven volgen ze dan de CO2-concentratie, de relatieve vochtigheid en de temperatuur in de melkveestal continu op, samen met de stand van de windbreekgordijnen.

Wil u de ventilatie in uw stal laten monitoren? Bent u geïnteresseerd om deel te nemen? Dan kan u zich hier inschrijven. Of heeft u nog vragen? Gelieve u dan te wenden tot Evi Canniere van Inagro via telefoon (051 27 33 52) of e-mail (evi.canniere@inagro.be). Inschrijven kan tot donderdag 31 augustus.

Lees ook in Melkvee

Hooibeekhoeve pakt hittestress in de melkveehouderij aan

Melkvee Hooibeekhoeve focust zich binnen het project Life ACLIMA op melkveehouders en put daarbij uit actueel onderzoek en ervaringen in de eigen stallen. Ook al lijkt de zomer nog veraf, het is nu een heel goed moment om al te anticiperen op een warme zomer.
Meer artikelen bekijken