Tartiflette met witloof en spek

Tartiflette met witloof en spek

Ingrediënten

5 stronken witloof

2 uien

2 teentjes knoflook

700 g vastkokende aardappelen

2 tl rozemarijn

400 g zachte kaas (Pavé de Herve)

75 ml witte wijn

200 g gerookte spekblokjes

boter

peper

zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190°C.

Snijd het witloof in repen en de uien in ringen.

Bak de spekblokjes krokant in een bakpan zonder vetstof. Voeg daarna de uienringen en witloofreepjes toe.

Schep alles om en pers er de look bij. Meng en zet op een laag vuur.

Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes, eventueel met behulp van een mandoline. Kruid de aardappelplakjes met de rozemarijn, peper en zout.

Snijd de korst van de kaas en snijd in kleine blokjes.

Neem een diepe ovenschaal en verdeel het witloof met spek over de bodem. Leg de aardappelen er bovenop alsook de kaasblokjes. Druk goed aan.

Giet er de wijn over en zet de ovenschaal 1 uur in de oven.

TIP: Serveer de tartiflette met een frisse kruidensalade.

Meer lekkere recepten vind je op www.lekkervanbijons.be

Meest recent

Meest recent