Startpagina Tuin

Aan de slag met koolsoorten

Het droge voorjaar en het in sommige provincies al even droge begin van de zomer deden vermoeden dat de opbrengsten in de moestuin eerder aan de magere kant zouden zijn. Nu het oogstseizoen op volle toeren draait, blijkt het door de band genomen toch heel goed mee te vallen.

En het einde is nog niet in zicht. Op de vrijgekomen perceeltjes kunnen we nog volop aan de slag met allerlei teelten: winterui, winterprei, look, veldsla, ijsbergsla, spinazie, winterpostelein… Dankzij de wat kwakkelende zomer, af en toe een deugddoende bui en toch nog voldoende hoge temperaturen, is succes gegarandeerd. Voor sommige teelten is het nu al vrij laat. Maar zoals we weten zijn datums heel relatief als het de moestuin betreft. Als het weer meezit, steekt het niet zo nauw of we nu tien dagen vroeger of later planten en of...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Tuin

Het verhaal van de narcis: Een sterke tuinplant met een bloem vol historiek

Tuin De planten en bloemen waar iedereen van jong tot oud meteen een naam op kan plakken, zijn niet zo dik gezaaid. De narcis, paasbloem of paaslelie is er zo eentje. Ze groeit en bloeit dan ook op een moment dat andere bloemen nog schaars zijn en heeft zich daardoor een plaats weten te veroveren in de tuin én de huiskamer.
Meer artikelen bekijken