Startpagina Groenten

Courgetteseizoen van start bij BelOrta

Sinds 2 maart ging het nieuwe courgetteseizoen van start bij BelOrta met de verkoop van de eerste courgetttes, witte courgettes en fleurs de courgette. BelOrta-producent Anne Mortelmans uit Lier leverde de eerste courgettes en hun witte soortgenoten. De eerste fleurs de courgette werden dan weer aangevoerd door Dirk De Wit (D.L.T.) uit Duffel.

Leestijd : 2 min

BelOrta trapte in de ochtend van 2 maart het courgetteseizoen 2022 af met de verkoop van de eerste courgetttes, witte courgettes en fleurs de courgette. Koper Belgian Fresh Food uit Antwerpen kocht de eerste exemplaren groene en witte courgettes. Koper Noëlla Broos uit Knokke-Heist was er als de kippen bij voor de eerste fleurs de courgette.

In 2022 voerden de BelOrta-producenten bijna 12 miljoen stuks courgettes aan, waaronder 9,4 miljoen groene courgettes. Hierdoor kan de consument tot en met eind oktober genieten van courgettes van bij ons.

Breed assortiment aan lokaal geteelde courgettes

Klassiek groen, felgeel of opvallend wit. Lang, rond of mini. Conventioneel of bio. Net zoals de voorbije jaren kan je bij BelOrta terecht voor een breed assortiment aan lokaal geteelde courgettes. Zo is de smaakvolle courgettini een jong geoogste ‘mini-courgette’ met een zachte textuur die zich perfect leent om te grillen. De ronde Courgette de Nice zijn dan weer ideaal als alternatief voor gevulde tomaten.

Tot slot biedt BelOrta ook fleurs de courgette aan. Deze kleine vruchten van de courgette, die hun naam ontlenen aan het feit dat de bloem er nog aan zit, worden in culinaire middens als een ware delicatesse gezien. Omwille van het delicate karakter van deze exclusieve groente wordt Fleur de courgette enkel op aanvraag aangeleverd.

BelOrta

Lees ook in Groenten

Vergelijking tussen zaai-, winter- en plantuien

Groenten De uienteelt groeit aan belang in België. Tijdens de studienamiddag ‘Uien telen in een veranderend klimaat’ van het Agentschap Landbouw en Zeevisserij (ALZ) en Proefcentrum Groenteteelt (PCG) deden verschillende presentaties het verschil tussen zaai-, winter- en plantuien uit de doeken, zodat landbouwers een geïnformeerde keuze kunnen maken, met de steeds extremere weersomstandigheden in het achterhoofd.
Meer artikelen bekijken